• 4 vepřové kotlety
• 5 rajčat
• cibule
• 2 stroužky česneku
• 2 lžíce másla
• 50 g zelených oliv
• sůl
• pepř
• 6 lístků šalvěje
• zelená petrželka
Maso dobře naklepeme, osolíme, opepříme.
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme.
V kastrolu rozpustíme lžíci másla, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek, zpěníme, přidáme rajčata, šalvěj, pepř a sůl, zamícháme a na mírném ohni krátce povaříme.
Na druhé lžíci másla na pánvi opečeme kotlety a hotové přendáme na nahřáté talíře.
Do pánve vlijeme omáčku z rajčat, přidáme vypeckované olivy a chvilku povaříme.
Hotovou omáčkou přelijeme maso a posypeme zelenou petrželkou.