Kuchařské recepty pro každého

Provensálské kotlety

Potřebujeme tyto suroviny:
4 vepřové kotlety
5 rajčat
cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
50 g zelených oliv
sůl
pepř
6 lístků šalvěje
zelená petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso dobře naklepeme, osolíme, opepříme.
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme.
V kastrolu rozpustíme lžíci másla, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek, zpěníme, přidáme rajčata, šalvěj, pepř a sůl, zamícháme a na mírném ohni krátce povaříme.
Na druhé lžíci másla na pánvi opečeme kotlety a hotové přendáme na nahřáté talíře.
Do pánve vlijeme omáčku z rajčat, přidáme vypeckované olivy a chvilku povaříme.
Hotovou omáčkou přelijeme maso a posypeme zelenou petrželkou.
Provensálské kotlety
Provensálské kotlety