Kuchařské recepty pro každého

Propadlý koláč

Potřebujeme tyto suroviny:
2,5 hrnku polohrubé mouky
6 vajec
500 g tvarohu
1 hrnek cukru krupice
půl hrnku oleje
2 hrnky mléka
prášek do pečiva
vanilkový cukr
rum
mléko
cukr do náplně
ovoce
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
4 žloutky ušleháme s cukrem, vmícháme olej, mléko, mouku s práškem a pak lehce vmícháme sníh ze 4 bílků.
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech.
Z tvarohu, 2 vajec, vanilkového cukru, rumu a mléka vyšleháme nebo vymícháme tuhou náplň (náplň musí být opravdu tuhá, takže z běžného tvarohu musíte nejprve nechat vykapat vodu, z netučných tvarohů náplň neuděláte!).
Tuhou náplň dáme do cukrářského pytlíku nebo mikrotenového sáčku, kterému ustřihneme růžek a na těsto uděláme z náplně mřížky.
Do vzniklých čtverečků dáme ovoce (např.
meruňky, jahody nebo zavařené hrušky).
Dáme do trouby a upečeme.
Propadlý koláč
Propadlý koláč