• 300 g kuřecích prsou
• 3 lžíce oleje
• 1 cibule
• 2 lžíce hladké mouky
• 400 ml zeleninového vývaru
• lžička aromatu
• 400 g předvařené zeleninové směsi(mrkev,hrášek,brokolice,kedlubna,cuketa,květák)
• 50 ml smetany
• 8 plátků lasagní
• čedar
• petrželka nebo bazalka
Na oleji opečeme drobně nakrájené kuřecí maso a nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, lehce ji opražíme,zalijeme zeleninovým vývarem,osolíme, opepříme, ochutíme lžičkou aromatu a zvolna vaříme, až je maso měkké a omáčka zhoustlá.
Vmícháme zeleninovou směs nakrájenou na kouskya společně prohřejeme.
Zároveň podle návodu uvaříme lasagne, scedíme je a překrojíme na poloviny.
Plátky těstovin a zeleninovou směs navrstvíme
na talíře, posypeme nastrouhaným čedarem a petrželkou nebo bazalkou.
Těsto: Ke každým 100g hladké mouky přidáme špetku soli, 1 vejce a 1 čajovou lžičku oleje.
Těsto propracováváme důkladně rukama, případně elektrickým hnětačem.
Potom ho necháme 30 minut až 1 hodinu odpočinout.
Poté těsto rozválíme na vále a vyřezáváme obdélníky dle potřeby.
Těsto nevaříme, ale rovnou vkládáme do formy.