• 2 kg vepřové krkovice
• 2 lžíce rostlinného oleje
• 1 lžička pepře
• 10 silnějších (cca 2 mm) plátků uzeného masa
• 10 silnějších (cca 2 mm) plátků sýra
• 150 g čerstvých žampiónů
• na marinádu: 4 lžíce bílého vína + 2 lžíce citrónové šťávy + 3 lžíce plnotučné hořčice + 1 lžíce včelího medu + 2 lžíce rostlinného oleje + 2 lžíce rostlinného oleje
• alobal
Připravíme marinádu smícháním citronové šťávy, bílého vína, hořčice, medu, oleje a soli.
Maso desetkrát příčně nařízneme tak, jako bychom jej krájeli na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrojíme až do konce.
Pak jej potřeme marinádou (i na plochách vzniklých řezem), opepříme podle chuti, zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici alespoň 24 hodin odležet v chladu.
Pak vložíme do každého řezu v mase plátek uzeného masa, plátek sýra a několik silnějších plátků žampionů, maso pomažeme olejem, řádně zabalíme do alobalu (aby během pečení nevytekla šťáva) a pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 2 hodiny.
Před koncem pečení alobal otevřeme a maso 20 minut dopečeme odkryté.