Kuchařské recepty pro každého

Přerovské zelňáky

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g syrových oloupaných brambor
500 g kysaného zelí
200 g klobásy
2 vejce
1 lžíce grilovacího koření
sůl
mletý pepř
česnek dle chuti
5 - 7 lžic hladké mouky
asi 100 ml mléka
sádlo na smažení
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kysané zelí scedíme, necháme okapat a překrájíme na drobnější kousky.
Brambory nastrouháme nahrubo a smícháme se zelím.
Přidáme na kostičky pokrájenou klobásu, vejce, sůl, koření, prolisovaný česnek a promícháme.
Nakonec přidáme trochu mléka a podle potřeby zahustíme moukou.
Z těsta tvoříme menší placky a na rozpáleném sádle smažíme z obou stran dozlatova.
Přerovské zelňáky
Přerovské zelňáky