Kuchařské recepty pro každého

Pražský guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
60 dkg předního hovězího masa
2 párky
rajčatový protlak
7 dl vývaru z kostí
25 dkg cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce sádla
2 lžičky hladké mouky
sůl
pepř
sladká mletá paprika
kmín
majoránka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do zlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme, pak přidáme hladkou mouku a orestujeme.
Pak zaprášíme sladkou paprikou, přidáme trochu rajčatového protlaku, znovu restujeme a zalejeme vývarem.
Osolíme, přidáme rozetřený česnek, drcený kmín, pepř a podusíme doměkka.
Před dokončením přidáme najemno pomletou majoránku.
Před podávaním každou porci ozdobíme půlkou ohřátého párku a podáváme s houskovými knedlíky nebo vařenými brambory.
Pražský guláš
Pražský guláš