• 60 dkg předního hovězího masa
• 2 párky
• rajčatový protlak
• 7 dl vývaru z kostí
• 25 dkg cibule
• 2 stroužky česneku
• 4 lžíce sádla
• 2 lžičky hladké mouky
• sůl
• pepř
• sladká mletá paprika
• kmín
• majoránka
Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do zlatova, přidáme na kostky nakrájené maso a za stálého míchání osmahneme, pak přidáme hladkou mouku a orestujeme.
Pak zaprášíme sladkou paprikou, přidáme trochu rajčatového protlaku, znovu restujeme a zalejeme vývarem.
Osolíme, přidáme rozetřený česnek, drcený kmín, pepř a podusíme doměkka.
Před dokončením přidáme najemno pomletou majoránku.
Před podávaním každou porci ozdobíme půlkou ohřátého párku a podáváme s houskovými knedlíky nebo vařenými brambory.