Kuchařské recepty pro každého

Pórková omeleta se sýrem

Potřebujeme tyto suroviny:
4 vejce
8 mladých pórků
2 lžíce polohrubé mouky
80g tvrdého sýra
špetka oregana
bílý mletý pepř
sůl
máslo na pánev
ostrý kečup
kolečka mladé cibulky a lístky bazalky na ozdobu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očistíme pórky a tvrdé zelené konce odřízneme.
Pórek pokrájíme na kolečka a krátce spaříme v osolené vodě.
Vložíme do síta a necháme okapat. Oddělíme bílky od žloutků.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme žloutky a polohrubou mouku.
Nakonec vmícháme jemně nastrouhaný tvrdý sýr, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme špetku oregana.
Pórek i těsto rozdělíme na čtyři díly.
Na pánvi rozehřejeme máslo a krátce na něm osmahneme jeden díl připraveného pórku.
Zalijeme ho částí připraveného těsta a omeletu upečeme po obou stranách dozlatova.
Hotové omelety přeložíme ozdobíme ostrým kečupem, kolečky mladé cibulky a lístky bazalky.
Můžeme je podávat s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší nebo jako samostatné jídlo s jogurtovým dresinkem.
Pórková omeleta se sýrem
Pórková omeleta se sýrem