• 4 vejce
• 8 mladých pórků
• 2 lžíce polohrubé mouky
• 80g tvrdého sýra
• špetka oregana
• bílý mletý pepř
• sůl
• máslo na pánev
• ostrý kečup
• kolečka mladé cibulky a lístky bazalky na ozdobu
Očistíme pórky a tvrdé zelené konce odřízneme.
Pórek pokrájíme na kolečka a krátce spaříme v osolené vodě.
Vložíme do síta a necháme okapat.
Oddělíme bílky od žloutků.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme žloutky a polohrubou mouku.
Nakonec vmícháme jemně nastrouhaný tvrdý sýr, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme špetku oregana.
Pórek i těsto rozdělíme na čtyři díly.
Na pánvi rozehřejeme máslo a krátce na něm osmahneme jeden díl připraveného pórku.
Zalijeme ho částí připraveného těsta a omeletu upečeme po obou stranách dozlatova.
Hotové omelety přeložíme ozdobíme ostrým kečupem, kolečky mladé cibulky a lístky bazalky.
Můžeme je podávat s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší nebo jako samostatné jídlo s jogurtovým dresinkem.