• 200 g hrubé mouky
• 6 vajec
• 250 g moučkového cukru
• 1 pomeranč
• tuk
• na náplň: 150 g másla + 150 g moučkového cukru + 3 žloutky + 1 pomeranč + 100 g oloupaných mandlí + 2 lžíce rumu
• 1 pomeranč na ozdobení
• 30 g mandlových lupínků
2 celá vejce a 4 žloutky utřeme do pěny s moučkovým cukrem, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru a šťávu z pomeranče.
Ze 4 bílků vyšleháme tuhý sníh, který střídavě přimícháme do těsta s prosátou hrubou moukou.
Do vymazané a vysypané dortové formy nalijeme těsto a upečeme v mírně vyhřáté troubě.
Mezitím připravíme náplň tak, že máslo s cukrem utřeme do pěny, postupně přidáme 3 žloutky, nastrouhanou pomerančovou kůru, oloupané mleté mandle a rum a dobře promícháme.
Upečené těsto necháme vychladnout, pak rozřízneme na polovinu a pokapeme pomerančovou šťávou.
Jeden plát těsta potřeme náplní a přikryjeme druhým plátem těsta.
Vršek a boky dortu potřeme krémem a dort dozdobíme pomerančovými měsíčky a mandlovými lupínky.