• 500 g vepřového masa
• 100 g anglické slaniny
• 250 g točeného salámu
• 1 kg zelí
• 300 g kysaného zelí
• 3 cibule
• 3 rajčata
• 1 stroužek česneku
• 0,25 l vývaru
• 6 kuliček jalovce
• sůl
• pepř
• 1 bobkový list
• 1 dcl kysané smetany
• 6 kuliček celého černého pepře
• sladká mletá paprika
• petrželová nať
Slaninu nakrájíme nadrobno a osmahneme.
Pak přidáme maso nakrájené nan kostky, nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a krátce osmahneme.
Potom přidáme nadrbno nastrouhané zelí a dusíme na mírném ohni.
Po 10 minutách přidáme rajčata nakrájená na plátky, pokrájené kysané zelí a koření, podlijeme vývarem a dusíme.
Až je maso měkké, vyndáme koření přidáme na větší kostičky nakrájený točený salám, osolíme a opepříme, přidáme mletou papriku, zahustíme smetanou a ještě asi 10 minut odkryté povaříme.