Kuchařské recepty pro každého

Polský guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g vepřového masa
100 g anglické slaniny
250 g točeného salámu
1 kg zelí
300 g kysaného zelí
3 cibule
3 rajčata
1 stroužek česneku
0,25 l vývaru
6 kuliček jalovce
sůl
pepř
1 bobkový list
1 dcl kysané smetany
6 kuliček celého černého pepře
sladká mletá paprika
petrželová nať
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Slaninu nakrájíme nadrobno a osmahneme.
Pak přidáme maso nakrájené nan kostky, nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a krátce osmahneme.
Potom přidáme nadrbno nastrouhané zelí a dusíme na mírném ohni.
Po 10 minutách přidáme rajčata nakrájená na plátky, pokrájené kysané zelí a koření, podlijeme vývarem a dusíme.
Až je maso měkké, vyndáme koření přidáme na větší kostičky nakrájený točený salám, osolíme a opepříme, přidáme mletou papriku, zahustíme smetanou a ještě asi 10 minut odkryté povaříme.
Polský guláš
Polský guláš