• 400 g králičího předku i s krkem a hlavou
• 150 g kostí
• králičí játra
• 2 cibule
• 80 g žampiónů
• 100 g kořenové zeleniny
• 1 lžíce másla
• 1 lžíce sádla
• sůl
• petrželka
• bujónová kostka
• 2 vejce
• 1 lžíce hrubé mouky
• 80 g vařené rýže
• sůl
• špetka prášku do pečiva
• muškátový oříšek
• olej na smažení
Maso z králíka omyjeme, králičí hlavu rozřízneme a dáme spolu s masem a kostmi vařit do studené osolené vody (průběžně sbíráme pěnu, aby vývar zůstal čirý, a podle potřeby doléváme studenou vodu).
Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle, přidáme naškrábaná králičí játra a očištěné a na plátky nakrájené žampióny a společně osmahneme.
Očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle.
Do procezeného vývaru dáme játra se žampióny a zeleninu a necháme na mírném ohni táhnout.
Jako vložku dáváme do polévky nakrájené maso, rýžové noky a nasekanou petrželku.
Rýžové noky připravíme tak, že z bílků ušleháme tuhý sníh, který smícháme s prosátou moukou a trochou prášku do pečiva.
Přidáme žloutky, vařenou rýži, sůl, muškátový oříšek a lehce promícháme.
Z hmoty vytvoříme lžičkou noky, které smažíme v oleji.
Smažené noky necháme na papírovém ubrousku okapat od přebytečného oleje.