• hlava z kapra
• mlíčí a jikry
• půl cibule
• mrkev
• petržel
• celer
• 1 kostka masoxu
• kousek másla
• trochu zásmažky
• starší rohlík
• majoránka
• mletý pepř
• 3 kuličky celého pepře
• 3 kuličky nového koření
• olej na smažení
Do studené vody dáme hlavu z kapra, kousek mrkve a petržele rozkrájené podélně na čtvrtky, pepř, nové koření, masox, kousek cibule, přivedeme k varu a necháme vařit do změknutí zeleniny.
Mezitím nastrouháme kousek mrkve, petržele a celeru na pánvičku a podusíme na másle.
Potom přidáme vnitřnosti nakrájené na kousky a krátce podusíme společně se zeleninou.
Polévku scedíme, do ní přídáme podušené vnitřnosti se zeleninou a trochu zásmažky a znovu chvíli povaříme.
Z hlavy obereme všechno maso a přidáme do polévky.
Nakonec přidáme špetku majoránky a pepře, případně dosolíme.
Při podávání posypeme polévku drobně nakrájenou zelenou petrželkou a přidáme na kostičky nakrájený opečený rohlík.