• kachní droby a kosti
• 1 cibule
• 300 g kořenové zeleniny
• 20 g másla
• 3 stroužky česneku
• 200 ml sladké smetany
• 2 lžíce hladké mouky
• 1 lžička nasekané meduňky
• sůl
• mletý bílý pepř
• 2 hřebíčky
• špetka šafránu
• citrónová šťáva
Droby a kosti uvaříme v osolené vodě doměkka.
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěnou a na hranolky nakrájenou zeleninu a krátce osmažíme.
Potom zalijeme vývarem z drobů, dolijeme tolik vody, aby bylo v hrnci 1,5 l polévky, ochutíme prolisovaným česnekem, meduňkou, hřebíčkem, šafránem a pepřem a vaříme 20 minut.
Pak přidáme nakrájané droby, zahustíme smetanou rozšlehanou s moukou a ještě 15 minut povaříme.
Dochutíme solí a citrónovou šťávou.