Kuchařské recepty pro každého

Polévka z jehněčího masa

Potřebujeme tyto suroviny:
300 g jehněčího masa
1 cibule
50g másla
100g rajčat
50g rýže
máta
1 vejce
120 ml jogurtu nebo zakysané smetany
hladká mouka
ocet
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso nakrájíme na malé kousky, zalijeme studenou vodou a zahříváme.
Při vaření sbíráme pěnu, posolíme a znovu sebereme pěnu.
Vaříme do změknutí masa.
Do studeného tuku vlejeme 3 polévkové lžíce vody, vsypeme špetku soli, podusíme cibulku a rajčata.
Podušené vsypeme do polévky zároveň s rýží a vaříme 10 minut.
Přidáme nadrobno nasekanou mátu a zakysanou smetanu.
Dochutíme octem a mletým pepřem.
Polévka z jehněčího masa
Polévka z jehněčího masa