• 300 g mletého masa
• 50 g cibule
• 50 g mrkve
• 50 g celeru
• 50 g petržele
• 50 g rýže
• 250 g bílého jogurtu
• 2 vejce
• sůl
• pepř
• čubrica
• ocet
• 1,5 l hovězího vývaru
• hladká mouka
Mleté maso smícháme s rýží, solí, pepřem a čubricou.
Ze směsi vytvarujeme kuličky o průměru asi 2 cm a obalíme v mouce.
Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou mrkev, cibuli, petržel, celer a čubricu, promícháme, přidáme mletou červenou papriku, znovu promícháme, pak zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
Do vroucí polévky vložíme knedlíčky a 1 1 lžíci rýže a vaříme asi 10 minut.
V misce utřeme jogurt s moukou, solí a vejci.
Z polévky odebereme si 2 dcl vývaru, necháme trochu vychladnout a smícháme s připravenou jogurtovou směsí.
Pak směs pomalu a za stálého míchání vlijeme do polévky a ještě chvíli povaříme.