• kosti z kuřete
• mrkev
• petržel
• cibule
• 3 kuličky pepře
• kulička nového koření
• lžíce vegety
• 2 l vody
• 2 vejce
• 50 g polohrubé mouky
• muškátový oříšek
• sůl
Do tlakového hrnce dáme kuřecí kostry, sůl, koření a 10 minut vaříme.
Kostry vyndáme a vodu přecedíme.
Do vývaru dáme vařit nakrájenou zeleninu a přidáme vegetu.
Když je zelenina měkká, připravíme kapání.
Mouku smícháme s nastrouhaným muškátovým oříškem, solí a vejci.
Metličkou pečlivě promícháme a přes sítko s většími oky necháme prokapat do polévky.
Polévku necháme přejít varem.
Dochutíme, přidáme nasekanou zelenou petrželku, obrané maso a podáváme.