• 6 vařených vajec
• 6 brambor
• 200 g kvalitního měkkého salámu
• 1 žlutá cibule
• 2 svazky jarní cibulky
• 1 svazek ředkviček
• 2 lžíce olivového oleje
• pažitka
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě doměkka.
Pak slijeme a necháme vychladnout.
Salám nakrájíme nadrobno a osmahneme na olivovém oleji, Pak přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou žlutou cibuli a znovu osmahneme.
Potom přidáme nakrájené ředkvičky a jarní cibulku, chvíli prohřejeme, sundáme z ohně a necháme vychladnout.
Pak přidáme oloupaná a nakrájená vejce a brambory a promícháme.
Při podávání porce polabského bramborového salátu posypeme nasekanou pažitkou.