• 100 g ovesných vloček
• 225 ml zakysané smetany
• 200 g malin nebo jiného ovoce
• 100 ml smetany ke šlehání
• 35 g hnědého curku
• 30 g másla
• 1 balíček vanilkového cukru
• 2 polévkové lžíce whisky
• 2 lžíce cukru moučky
Předehřejte troubu.
V kastrůlku nechte rozpustit máslo s cukrem, přidejte vločky a důkladně promíchejte.
Vzniklou směs rozprostřete na pečicí papír a pečte asi 10 minut, dokud vločky nezezlátnou.
Do mísy dejte zakysanou smetanu, přidejte vanilkový cukr a ochuťte whisky.
Smetanu ušlehejte a zlehka vmíchejte do připravené směsi.
Krém rozdělte do pohárů nebo misek, navrch nasypejte vrstvu opražených vloček a ozdobte ovocem, které jste obalili v cukru moučce.