• 1/4 l smetany na šlehání
• 2 lžíce instatního kakaa
• 2 lžíce jemného krystalového cukru
• 1/2 šálku mléka
• 200 g kulatých piškotů
• 2 lžíce strouhaných jader lískových oříšků
• 2 lžíce strouhané čokolády
Den před přípravou krému smícháme smetanu, kakao a cukr a za stálého míchání na mírném ohni povaříme.
Necháme vychladnout a uložíme v chladničce.
Následující den vychlazenou směs ušleháme na hustou pěnu.
Mléko smícháme s cukrem.
Na dno 4 skleněných pohárů nastříkáme vrstvu šlehačky, na ni urovnáme piškoty, pokropíme je připravenou směsí mléka a cukru, posypeme sekanými ořechovými jádry a dále vrstvíme krém a piškoty.
Před podáváním poháry posypeme zbytkem ořechových jader a strouhanou čokoládou.