• 5 dl mléka
• 1/2 balíčku pudinkového prášku s čokoládovou příchutí
• 3 lžíce kakaa instar nebo granko
• 1 lžíce másla
• 1 lžíce cukru
• 2 jablka
• 2 hrušky
• 2 lžíce rybízového džemu
Pudinkový prášek rozmícháme v několika lžících studeného mléka, smícháme s kakaovým práškem a máslem.
Zbývající mléko uvedem do varu, zalijeme ho připravenou směsí, zmírníme plamen a za stálého míchání připravíme čokoládovoý krém.
Po zhoustnutí ho odstravíme z ohně.
Jablka a hrušky oloupeme, odstraníme z nich jádřince a nakrájíme je na kostičky.
Krátce je podusíme s přidáním trochy vody a cukru.
Vychladlý kompot rozdělíme do pohárů, zalijeme připraveným krémem a přizdobíme rybízovým džemem.