Kuchařské recepty pro každého

Podzimní polévka

Potřebujeme tyto suroviny:
100 g libového hovězího masa
50 g mrkve
50 g brokolice
50 g celeru
50 g pastiňáku
50 g květáku
olej
1 dcl červeného vína
2 stroužky česneku
1 lžíce rajčatového protlaku
sůl
mletý pepř
nové koření
bobkový list
majoránka
bazalka
zelená petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme na rozpálený olej, krátce osmahneme, zalijeme 3/4 litrem vody, přidáme víno, česnek, nadrobno nakrájenou mrkev, celer a pastinák, nové koření, bobkový list a majoránku, přikryjeme pokličkou a vaříme 40 minut.
Pak přidáme nakrájený květák, lžíci rajčatového protlaku a vaříme do změknutí všech surovin.
Nakonec přidáme sůl, pepř, bazalku a odstraníme z polévky vyvařený česnek, kuličky nového koření a bobkový list.
Porce polévky ozdobíme nasekanou petrželkou.
Podzimní polévka
Podzimní polévka