• 100 g libového hovězího masa
• 50 g mrkve
• 50 g brokolice
• 50 g celeru
• 50 g pastiňáku
• 50 g květáku
• olej
• 1 dcl červeného vína
• 2 stroužky česneku
• 1 lžíce rajčatového protlaku
• sůl
• mletý pepř
• nové koření
• bobkový list
• majoránka
• bazalka
• zelená petrželka
Hovězí maso nakrájíme na kostky, vložíme na rozpálený olej, krátce osmahneme, zalijeme 3/4 litrem vody, přidáme víno, česnek, nadrobno nakrájenou mrkev, celer a pastinák, nové koření, bobkový list a majoránku, přikryjeme pokličkou a vaříme 40 minut.
Pak přidáme nakrájený květák, lžíci rajčatového protlaku a vaříme do změknutí všech surovin.
Nakonec přidáme sůl, pepř, bazalku a odstraníme z polévky vyvařený česnek, kuličky nového koření a bobkový list.
Porce polévky ozdobíme nasekanou petrželkou.