Kuchařské recepty pro každého

Podkarpatská slepice se zelím

Potřebujeme tyto suroviny:
1 mladá slepice
100 g sádla
1 hrnek smetany
200 g cibule
2 stroužky česneku
300 g kysaného zelí
sůl
pepř
kmín
1 svazek zelené petrželky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na sádle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli do růžova, vložíme porce slepice a osmažíme.
Pak podlijeme trochou vody, přidáme pepř, kmín a utřený česnek, osolíme a dusíme pod pokličkou.
V polovině dušení přidáme kysané zelí (bez nálevu), podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme do měkka.
Nakonec nasypeme nakrájenou petrželku, přidáme smetanu a necháme přejít varem.
Podáváme s knedlíky.
Podkarpatská slepice se zelím
Podkarpatská slepice se zelím