Kuchařské recepty pro každého

Plněný vepřový řízek II

Potřebujeme tyto suroviny:
4 vepřové plátky
máslo
80 g šunky vcelku
80 g sterilovaného hrášku
3 vejce
3 lžíce celozrnné pšeničné mouky
strouhanka
bylinková sůl,olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou šunku, přidáme sterilovaný hrášek bez nálevu, 1 vejce a za stálého míchání necháme ztuhnout.
Směs ochutíme bylinkovou solí.
Vepřové řízky důkladně rozklepeme, posolíme a do jejich střední části naneseme na ně připravenou směs.
Řízky přeložíme napůl, okraje sklepneme paličkou a spíchneme párátky.
Řízky obalíme postupně v celozrnné mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
Osmažíme je na oleji na mírnějším ohni po obou stranách dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší a se salátem z čerstvé zeleniny.
Plněný vepřový řízek II
Plněný vepřový řízek II