• 4 vepřové plátky
• máslo
• 80 g šunky vcelku
• 80 g sterilovaného hrášku
• 3 vejce
• 3 lžíce celozrnné pšeničné mouky
• strouhanka
• bylinková sůl,olej
Na másle osmahneme na kostičky nakrájenou šunku, přidáme sterilovaný hrášek bez nálevu, 1 vejce a za stálého míchání necháme ztuhnout.
Směs ochutíme bylinkovou solí.
Vepřové řízky důkladně rozklepeme, posolíme a do jejich střední části naneseme na ně připravenou směs.
Řízky přeložíme napůl, okraje sklepneme paličkou a spíchneme párátky.
Řízky obalíme postupně v celozrnné mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
Osmažíme je na oleji na mírnějším ohni po obou stranách dozlatova.
Podáváme s bramborovou kaší a se salátem z čerstvé zeleniny.