Kuchařské recepty pro každého

Plněný vepřový řízek

Potřebujeme tyto suroviny:
4 vepřové řízky po cca 150g
30g cibule
50g hub (žampiónů)
5 lžic kysané smetany
asi 1 dl hovězího vývaru (z masoxu)
1 lžička rajčatového protlaku
1 žloutek
hladká mouka
petrželová nať
mletý pepř
vegeta
sůl
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli, petrželku a houby nadrobno posekáme a podusíme na troše oleje.
Ochutíme solí, vegetu a pepřem, zaprášíme hladkou moukou, vmícháme rajčatový protlak, 2 lžíce smetany a žloutek.
Vaříme, aby vznikla hustější hmota.
Řízky hodně rozklepeme, na polovinu každého řízku dáme část houbové náplně, přikryjeme druhou polovinou řízku a sepneme jehlicí nebo párátky.
Řízky osolíme, zlehka obalíme moukou a na horkém oleji je z obou stran rychle opečeme.
Potom je podlijeme vývarem a 3 lžícemi smetany.
Přikryté doměkka podusíme.
Podáváme s bramborovými hranolky.
Plněný vepřový řízek
Plněný vepřový řízek