• 4 vepřové řízky po cca 150g
• 30g cibule
• 50g hub (žampiónů)
• 5 lžic kysané smetany
• asi 1 dl hovězího vývaru (z masoxu)
• 1 lžička rajčatového protlaku
• 1 žloutek
• hladká mouka
• petrželová nať
• mletý pepř
• vegeta
• sůl
• olej
Cibuli, petrželku a houby nadrobno posekáme a podusíme na troše oleje.
Ochutíme solí, vegetu a pepřem, zaprášíme hladkou moukou, vmícháme rajčatový protlak, 2 lžíce smetany a žloutek.
Vaříme, aby vznikla hustější hmota.
Řízky hodně rozklepeme, na polovinu každého řízku dáme část houbové náplně, přikryjeme druhou polovinou řízku a sepneme jehlicí nebo párátky.
Řízky osolíme, zlehka obalíme moukou a na horkém oleji je z obou stran rychle opečeme.
Potom je podlijeme vývarem a 3 lžícemi smetany.
Přikryté doměkka podusíme.
Podáváme s bramborovými hranolky.