• 2 kg vepřového bůčku
• sůl
• kmín
• česnek
• na nádivku: 300 g mletého vepřového masa + 100 g slaniny + 100 g šunky + 4 vejce + pažitka + 2 housky + 1 šálek mléka + 2 lžíce zmrazeného hrášku s mrkví + špetka muškátového květu + pepř + sůl
Bůček omyjeme, osušíme a prořízneme v něm opatrně otvor tak, aby ostatní maso zůstalo neporušené a náplň nevytékala.
Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme uzeninu, osmahneme, vyklepneme 2 vejce a necháme je ztuhnout.
Smaženici zamícháme do umletého vepřového masa, přidáme housky předem namočené do mléka, 2 syrová vejce, zeleninu, koření a sůl, dobře promícháme a nádivkou naplníme otvor v bůčku.
Potom ho zašijeme nebo dobře spíchneme jehlicemi, aby náplň nemohla vytékat.
Naplněný bůček vložíme na pekáč, podlijeme vodou a pečeme za občasného podlití a přelití vypečenou šťávou asi 2 hodiny v horké troubě.
Po vyjmutí z trouby maso kolem kostí nařízneme a kosti lehce vyjmeme.
Dozlatova upečený bůček necháme pořádně vychladnout a krájíme na plátky.