• 1 velký kapr
• sůl
• česnek
• kmín a různé koření dle chuti
• 2 vajíčka
• máslo nebo olej
• žampióny
• hrášek
• oříšky
• salám nebo klobáska
• cibule
• 2 rohlíky
• banán a pomeranč na ozdobu
Nádivku připravíme tak, že dva žloutky vyšleháme s trochou másla, solí, česnekem a kořením a přidáme ořechy, houby, hrášek, nakrájený salám, cibuli a na kostičky nakrájené rohlíky.
Ze dvou bílků vyšleháme sníh a smícháme dohromady.
Neporcovaného vykuchaného a umytého kapra naložíme na jednu noc do soli, česneku a kmínu.
Potom ho znovu trochu opláchneme, naplníme nádivkou, zašijeme, posypeme trochou koření, pokapeme olejem nebo máslem a dáme na 1,5 hodiny péct do trouby.
Křupavého kapra pak celého přendáme na mísu, ozdobíme banánem a pomerančem a servírujeme.