Kuchařské recepty pro každého

Plněný vánoční kapr

Potřebujeme tyto suroviny:
1 velký kapr
sůl
česnek
kmín a různé koření dle chuti
2 vajíčka
máslo nebo olej
žampióny
hrášek
oříšky
salám nebo klobáska
cibule
2 rohlíky
banán a pomeranč na ozdobu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nádivku připravíme tak, že dva žloutky vyšleháme s trochou másla, solí, česnekem a kořením a přidáme ořechy, houby, hrášek, nakrájený salám, cibuli a na kostičky nakrájené rohlíky.
Ze dvou bílků vyšleháme sníh a smícháme dohromady. Neporcovaného vykuchaného a umytého kapra naložíme na jednu noc do soli, česneku a kmínu.
Potom ho znovu trochu opláchneme, naplníme nádivkou, zašijeme, posypeme trochou koření, pokapeme olejem nebo máslem a dáme na 1,5 hodiny péct do trouby.
Křupavého kapra pak celého přendáme na mísu, ozdobíme banánem a pomerančem a servírujeme.
Plněný vánoční kapr
Plněný vánoční kapr