Kuchařské recepty pro každého

Plněný kachní krk

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kůže z kachního krku
30 g cibule
1 kachní játra
1 houska
mléko
1 vejce
sůl
pepř
nové koření
muškátový oříšek
majoránka
sádlo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kůži z kachního krku umyjeme a na jednom konci zašijeme.
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na malé kostky nakrájená játra, chvíli podusíme a pak sundáme z ohně.
K vychladnutým játrům přidáme v mléce namočenou a vymačkanou housku, osolíme, opepříme, přidáme nové koření, nastrouhaný muškátový oříšek, majoránku a vejce a řádně promícháme.
Touto směsí krk naplníme, zašijeme a smažíme na sádle.
Hotový a vychladlý krk nakrájíme šikmo na plátky.
Plněný kachní krk
Plněný kachní krk