• 1 kg brambor
• 2 cibule
• 2 lžíce hladké mouky
• 3 vejce
• sůl
• 1 svazek pažitky
• 150g rostlinného tuku
• na náplň: 500g tučného měkkého tvarohu
• 100ml mléka
• 1 lžíci citrónové šťávy
• pepř
• cukr
• 1 stroužek česneku
• 125g šunky
• 1 svazek petrželové natě
Brambory a cibule oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle.
Dáme do mísy, přisypeme mouku a přidáme vejce a sůl.
Pažitku důkladně opereme, osušíme a nakrájíme najemno - polovinu z ní vmícháme do bramborového těsta a vše promícháme.
V jiné míse prošleháme tvaroh s mlékem, citrónovou šťávou, pepřem a trochou cukru.
Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme.
Šunku nakrájíme na kostičky.
Petrželovou nať opereme, osušíme nebo vytřepeme, oddělíme 4 snítky a zbylou nasekáme nadrobno.
Spolu s česnekem vmícháme do tvarohu.
V pánvi rozehřejeme tuk a upečeme bramboráky.
Potřeme je tvarohovou směsí a přeložíme.
Ozdobíme petrželkou a podáváme se zeleninou.