• 1 bílé hlávkové zelí
• 500 g mleté vepřového plece
• 300 g kysaného zelí
• 250 g rýže
• 2 cibule
• 2 stroužky česneku
• 1 vejce
• 2 lžíce oleje
• sůl
• pepř
Na cibulce podusíme rýži do poloměkka.
Celou hlávku zelí dáme vařit košťálem nahoru.
Postupně ořezáváme spařené listy a odkládáme je do chladné vody.
Maso, prolisovaný česnek, vajíčko, koření a vychladlou rýži spolu smícháme.
Zhrublou část listů ořežeme, listy naplníme masovou nádivkou, okraje zahneme, aby nádivka nevypadávala a celý list zavineme.
Zbylé zelí nakrájíme a smícháme s kysaným zelím.
Polovinu této směsi dáme na dno hrnce, na ni naskládáme zavinuté listy, navrch dáme druhou polovinu zelné směsi, podlijeme vodou a přikryté vaříme na mírném ohni 2 hodiny.
Dle potřeby doléváme vodu, aby se spodní zelí nepřipálilo.
Plněné zelné listy podáváme s vařenými bramborami.