• 0,5 kg mletého masa
• 1 hlávka zelí
• 0,5 kg kyselého zelí
• 100 g rýže
• slanina
• 1 cibuli
• sůl
• pepř
• 1 zelená nepálivá paprika
• kečup
Maso umeleme i se zelenou paprikou, přidáme propranou rýži, sůl, pepř a vegetu.
Cibuli osmažíme se slaninou a přidáme do mleté směsi.
Dochutíme kečupem (asi tak deci).
Ve slané vodě uvaříme celou hlávku zelí, tu oloupeme na jednotlivé listy.
Zelné listy plníme masovou směsí a pokládáme do předem připraveného hrnce, kde jsme si na dno naskládali polovinu kyselého zelí.
Až všechny závitky naskládáme, zasypeme zbytkem kyselého zelí a navrch dáme rajský protlak, zalijeme vodou asi do tři čtvrtin a dáme vařit.
Vaříme necelou hodinku.
Podáváme s chlebem.
Můžeme nechat uležet v lednici - čím déle, tím lépe.