• 10 žampiónů
• 200 g uzené krkovičky
• 5 stroužků česneku
• 200 g goudy
• sůl
• pepř
• libeček
• máslo
Houby očistíme a oddělíme hlavy od noh.
Nohy nakrájíme nadrobno.
Cibuli nakrájíme nadrobno a másle osmahneme dorůžova.
Přidáme nadrobno nakrájenou krkovičku a smažíme asi 3 minuty.
Pak přidáme nakrájené houbové nohy a za občasného míchání smažíme.
Až houby změknou, přidáme nadrobno nakrájený česnek, krátce osmahneme, dochutíme solí a pepřem, přidáme libeček, promícháme a sundáme z ohně.
Připravenou směsí naplníme hlavy žampiónů a lehce posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.
Plněné žampióny dáme do máslem vymazaného pekáče a zapečeme v předehřáté troubě při 180°C (asi 20 minut).
Plněné žampióny podáváme samotné jako předkrm nebo s různě upravenými brambory.