• 12-16 mladých vinných listů
• 1 malá cibule
• hladká mouka
• 2 lžíce oleje
• 1 lžíce másla
• vývar
• na náplň: 400 g mletého vepřového masa + 50 g uzeného masa + 1 vejce + 1 houska + trocha smetany + směs čerstvých bylinek
Náplň připravíme tak, že mleté maso dáme do mísy, přidáme vejce, housku namočenou ve smetaně a nakrájené uzené maso, osolíme, přidáme nasekané bylinky a řádně promícháme.
Vinné listy důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a pak spaříme v horké vodě.
Pak je rozložíme, na každý list dáme trochu masové směsi, listy zabalíme, spíchneme párátky a zlehka obalíme v hladké mouce.
Na pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli, na ní položíme vinné listy a opečeme ze všech stran.
Pak podlijeme vývarem a přikryté dusíme doměkka.
Podle potřeby podléváme vývarem.
Podáváme s vařenými brambory nebo chlebem.