Kuchařské recepty pro každého

Plněné vepřové řízky

Potřebujeme tyto suroviny:
4 vepřové řízky (po 150 g)
4 plátky šunky
140 g cibule
200 g hub
80 g másla
sůl
pepř
1 lžička rajčatového protlaku
zelená petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Řízky naklepeme, osolíme a osmahneme po obou stranách na polovině másla.
Pak je vyjmeme a uchováme v teple.
Na výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme očištěné a na plátky nakrájené houby a rajčatový protlak a osolíme a opepříme.
Na každý řízek dáme plátek šunky, na ni dáme připravenou nádivku, zavineme, převážeme nití a na zbylém másle podusíme.
Podle potřeby podléváme vývarem nebo horkou vodou.
Podáváme nejlépe s vařenými brambory.
Plněné vepřové řízky
Plněné vepřové řízky