Kuchařské recepty pro každého

Plněné papriky s rajskou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
6 zelených paprik
500 g mletého hovězího masa
1 hrnek vařené rýže
1 cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
sůl
majoránka
mletý pepř
100 g másla
na omáčku: 1 cibule + 1 lžíce másla + 3 lžičky cukru + 3 bobkové listy + 3 kuličky nového koření + 200 ml rajčatové šťávy + 500 ml zeleninového vývaru + 1 hrnek mléka + 3–4 lžíce mouky + sůl + cukr + citronová šťáva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Paprikám odřízneme vršek i se stopkou a zbavíme je semen.
Mleté maso, rýži, cibuli, česnek a vejce smícháme, dochutíme solí a kořením, touto směsí naplníme papriky, přiklopíme je odříznutými vršky, vyskládáme do vymazaného pekáče, mírně podlijeme, poklademe hoblinkami másla a pečeme v předehřáté troubě dvacet minut při 180°C.
Mezitím připravíme omáčku: na lžíci másla necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, po chvíli přidáme cukr a necháme zkaramelizovat.
Pak přidáme bobkové listy a nové koření, chvíli opékáme, nalijeme rajčatovou šťávu a po třech minutách i zeleninový vývar a povaříme.
V hrnečku mléka rozmícháme mouku, nalijeme do omáčky a vaříme do zhoustnutí (asi 15 minut).
Nakonec dochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou.
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Plněné papriky s rajskou omáčkou