Kuchařské recepty pro každého

Plněné medové řezy

Potřebujeme tyto suroviny:
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
80 g tuku
160 g cukru krystal
2 vejce
2 lžíce medu
1 lžička jedlé sody
mletá skořice
hřebíčky
na náplň: 0,5 l mléka + 250 g másla + 1 zlatý klas + 1 vanilkový cukr + 250 g práškového cukru + 2 lžičky rumu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Ve vodní lázni vymícháme do zhoustnutí (asi 15 minut) cukr, tuk, vejce, med, trochu skořice a několik hřebíčků.
Do ní důkladně vmícháme polohrubou mouku.
Ještě teplou směs smícháme s hladkou moukou a jedlou sodou.
Těsto rozdělíme na 3 části a rozválíme na pomoučeném válu na tenké plátky, které dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech (každý plát na jeden plech) a pečeme 5 minut při 180°C.
Z mléka, vanilkového cukru a zlatého klasu uvaříme puding.
Pak necháme vychladnout (občas zamícháme).
Máslo s cukrem a rumem vymícháme a zapracujeme do něj vychladnutý puding.
Dva pláty potřeme tímto krémem a třetí polijeme čokoládou.
Necháme odstát asi 8 hodin.
Potom nakrájíme a můžeme podávat.
Plněné medové řezy
Plněné medové řezy