• 8 středně velkých cibulí
• 300g mletého masa
• sůl
• vejce
• žemle
• šálek mléka
• lžičku mleté papriky
• 3 lžíce másla
• 2dl vývaru z masoxu
• 4 lžíce strouhaného sýra
Oloupané cibule vložíme do vařící osolené vody a krátce povaříme.
Scedíme, ostrým nožem seřízneme vršky, vyřízneme středy a lžičkou vydlabeme.
Maso smícháme s v mléce namočenou a vymačkanou žemlí, osolíme, přidáme vejce, papriku nadrobno nasekanou cibuli z vnitřků.
Náplň promícháme a lžičkou naplníme do cibulí, které rozložíme do vymazané zapékací misky, pokapeme máslem,podlijeme vývarem a v troubě zapečeme.
Před koncem posypeme sýrem.
Podáváme s rýží.