• 800 g vepřové panenky
• 100 g slaniny
• 100 g sušených švestek
• 100 g celeru
• 100 g petržele
• 100 g mrkve
• 1 větší cibule
• 100 g švestkových povidel
• 2 dcl červeného vína
• 2 dcl vývaru
• grilovací koření
• olej
• máslo
• sůl
Ve vepřové panence vytvoříme ostrým nožem kapsu a vyplníme ji sušenými švestkami, které předtím zabalíme do slaniny.
Panenku okořeníme grilovacím kořením a opečeme zprudka cca 2 minuty ze všech stran na pánvi.
Opečenou panenku vložíme do vyhřáté trouby na 12-15 minut na 210°C.
Na švestkovou omáčku nakrájíme kořenovou zeleninu a opečeme ji dozlatova.
Přidáme divoké koření a nakrájenou cibuli a opět orestujeme.
Po chvíli přidáme povidla a zalijeme červeným vínem.
Víno necháme svařit, aby se odpařil alkohol.
Omáčku zředíme 2 dcl vývaru, povaříme a následně propasírujeme přes síto.
Při servírování panenku podélně rozkrojíme, přelijeme omáčkou a podáváme s brambory vařenými ve slupce, nakrájenými na plátky a opečenými na pánvi s nasekanou kudrnkou a ozdobíme na kolečka nakrájenou a osmaženou cibulkou.