• 20 dkg rajčat
• 3,5 dkg cibule
• 1,5 dkg mrkve
• 3,5 dkg rýže
• 2 g soli
• 0,3 g mletého pepře
• 5 g zelené petrželky
• 2 dkg oleje
Do studeného sádla přidáme trochu vody a soli, nadrobno nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev a podusíme.
Rajčata umyjeme, vrch rajčat nařízneme tak, aby se části rajčat od sebe zcela neoddělily, vydlabeme pomocí lžičky a lehce posolíme.
K dušené zelenině přidáme vydlabanou část rajčat nakrájenou nadrobno a pak přidáme ještě rýži.
Rozmícháme, zalijeme horkou vodou v poměru 1:1 a vaříme na mírném ohni, dokud má rýže vodu.
Nakonec přidáme mletý pepř a nadrobno nakrájenou petržel.
Rajčata naplníme hotovou směsí z rýže a položíme na plech.
Zalijeme olejem a horkou vodou do poloviny výšky.
Pečeme.
Jakmile jou opečená, otočíme je a v pečení pokračujeme.