• 1 vepřová panenka
• 2 lžíce másla
• 1 hrnek žampiónu nakrájených na plátky
• 1 hrnek nakrájené klobásy
• 2 lžíce čerstvě nasekané petrželky
• 1 lžička tymiánu
• 1 vaječný žloutek rozšlehaný
• 2 plátky slaniny
• 3 lžíce bílého vína
• sůl
• pepř
Do masa uděláme 2 podélné řezy po celé délce panenky a paličkou lehce vyklepeme.
Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm krátce osmahneme žampióny.
V misce smícháme žloutek, nakrájenou klobásu, žampióny, tymián a petrželku.
Vzniklou směs přeneseme na panenku, ohrneme konce panenky a panenku srolujeme.
Navrch položíme plátky slaniny.
Panenku ovážeme provázkem, položíme do pekáče na alobal a navrch polijeme máslem.
Alobal uzavřeme a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.
Pak alobal otevřeme, maso potřeme šťávou a pečeme dalších 10 minut.
Z hotového masa odstraníme provázek a nakrájíme na kolečka.
Do pánve nalijeme zbytky šťávy z alobalu, přilijeme víno, osolíme a opepříme, přivedeme k varu a nalijeme na plátky masa.