• 1 kachna
• 25 dkg vepřového plecka
• kachní játra
• 5 dkg slaniny
• 10 dkg šunky
• 1 dcl smetany
• 2 vejce
• 10 dkg žampiónů
• 2 lžíce hladké mouky
• sůl
• mletý pepř
• koriandr
Kachnu vykostíme.
Vepřové maso jemně semeleme, játra mírně povaříme.
Do mletého masa přidáme vejce, mouku, smetanu, sůl a koření a dobře promícháme.
Slaninu a šunku nakrájíme na kostičky, žampióny na čtvrtky a lehce zamícháme do masové náplně.
Vykostěný plát kachny osolíme a rozprostřeme na něj masovou náplň.
Do středu vtlačíme úhledně nakrájená játra.
Celý plát svineme do rolády, motouzem pevně svážeme, podlijeme a pečeme na rozsekaných kostech kachny.
Při pečení přeléváme výpekem.
Podáváme s červeným zelím, bramborákem nebo knedlíkem.