Kuchařské recepty pro každého

Plněná kachna po slezsku

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kachna
25 dkg vepřového plecka
kachní játra
5 dkg slaniny
10 dkg šunky
1 dcl smetany
2 vejce
10 dkg žampiónů
2 lžíce hladké mouky
sůl
mletý pepř
koriandr
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Kachnu vykostíme.
Vepřové maso jemně semeleme, játra mírně povaříme.
Do mletého masa přidáme vejce, mouku, smetanu, sůl a koření a dobře promícháme.
Slaninu a šunku nakrájíme na kostičky, žampióny na čtvrtky a lehce zamícháme do masové náplně.
Vykostěný plát kachny osolíme a rozprostřeme na něj masovou náplň.
Do středu vtlačíme úhledně nakrájená játra.
Celý plát svineme do rolády, motouzem pevně svážeme, podlijeme a pečeme na rozsekaných kostech kachny.
Při pečení přeléváme výpekem.
Podáváme s červeným zelím, bramborákem nebo knedlíkem.
Plněná kachna po slezsku
Plněná kachna po slezsku