• hovězí zadní
• sůl
• tuk
• vejce
• květ muškátový
• petrželová nať
• salám měkký
• mrkev
• voda pitná
• mouka hladká
• máslo
Omyté hovězí maso rozřízneme na plát.
Plát naklepeme a osolíme.
Na části tuku necháme ztuhnout osolená rozšlehaná vejce, přidáme muškátový květ a drobně nakrájenou petrželovou nať.
Vejce necháme vychladnout a pak je stejnoměrně rozetřeme na plát hovězího masa.
Na vejce klademe oloupaný na jemná kolečka nakrájený salám a očištěnou předem předvařenou, na hranolky nakrájenou mrkev.
Plát zavineme a převážeme motouzem.
Roládu prudce opečeme na horkém tuku ze všech stran, podlijeme vodou a dáme péci do trouby, během pečení roládu přeléváme výpekem.
Měkkou roládu vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme prosátou moukou a dozlatova osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme.
Povařenou šťávu dochutíme solí, přecedíme, zjemníme máslem a dobře provaříme.