Kuchařské recepty pro každého

Plněná hovězí roláda

Potřebujeme tyto suroviny:
hovězí zadní
sůl
tuk
vejce
květ muškátový
petrželová nať
salám měkký
mrkev
voda pitná
mouka hladká
máslo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Omyté hovězí maso rozřízneme na plát.
Plát naklepeme a osolíme.
Na části tuku necháme ztuhnout osolená rozšlehaná vejce, přidáme muškátový květ a drobně nakrájenou petrželovou nať.
Vejce necháme vychladnout a pak je stejnoměrně rozetřeme na plát hovězího masa.
Na vejce klademe oloupaný na jemná kolečka nakrájený salám a očištěnou předem předvařenou, na hranolky nakrájenou mrkev.
Plát zavineme a převážeme motouzem.
Roládu prudce opečeme na horkém tuku ze všech stran, podlijeme vodou a dáme péci do trouby, během pečení roládu přeléváme výpekem.
Měkkou roládu vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme prosátou moukou a dozlatova osmahneme, zalijeme vodou, rozšleháme a povaříme.
Povařenou šťávu dochutíme solí, přecedíme, zjemníme máslem a dobře provaříme.
Plněná hovězí roláda
Plněná hovězí roláda