Kuchařské recepty pro každého

Plněná hovězí pečeně

Potřebujeme tyto suroviny:
750 g hovězí kýty bez kosti
100 g šunkového salámu
2 vejce
2 lžíce sterilovaného hrášku
sůl
petrželka
40 g slaniny
1 cibule
2 lžíce oleje
1 lžička hladké mouky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nádivku připravíme tak, že na kousku másla osmahneme na kostičky krájený salám, přidáme hrášek, petrželku, vejce a umícháme na kaši.
Podlouhlý špalík kýty prokrojíme, aby vznikla kapsa 3 až 4 prsty široká, naplníme ji nádivkou, zašijeme, osolíme, poprášíme moukou, ze všech stran opečeme na trošce oleje, přidáme máslo, nakrájenou cibuli, osmahneme, podlijeme a pod pokličkou upečeme dočervena.
Šťávu procedíme, maso krájíme přes vlákno a podáváme s brambory, rýží a salátem.
Plněná hovězí pečeně
Plněná hovězí pečeně