• 750 g hovězí kýty bez kosti
• 100 g šunkového salámu
• 2 vejce
• 2 lžíce sterilovaného hrášku
• sůl
• petrželka
• 40 g slaniny
• 1 cibule
• 2 lžíce oleje
• 1 lžička hladké mouky
Nádivku připravíme tak, že na kousku másla osmahneme na kostičky krájený salám, přidáme hrášek, petrželku, vejce a umícháme na kaši.
Podlouhlý špalík kýty prokrojíme, aby vznikla kapsa 3 až 4 prsty široká, naplníme ji nádivkou, zašijeme, osolíme, poprášíme moukou, ze všech stran opečeme na trošce oleje, přidáme máslo, nakrájenou cibuli, osmahneme, podlijeme a pod pokličkou upečeme dočervena.
Šťávu procedíme, maso krájíme přes vlákno a podáváme s brambory, rýží a salátem.