• 500 g vepřového masa
• 1 cibule
• 3 lžíce rajčatového protlaku
• 1 balíček instantní svíčkové omáčky
• 1 menší mrkev
• čtvtka malého celeru
• 3 sterilizované okurky
• 3 lžíce sterilizovaného hrášku
• 2 lžíce sladké smetany
• 3 lžíce oleje
• sůl
Maso vcelku opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran, potom osolíme, přidáme oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli a rajčatový protlak, krátce orestujeme, podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Měkké maso vyndáme a uchováme v teple.
Výpek dolijeme vodou, vsypeme instantní svíčkovou omáčku a dobře rozmícháme.
Za stáleho míchání přivedeme k varu, přidáme na nudle nakrájenou mrkev a celer a vaříme asi 5 minut.
Do uvařené omáčky přidáme hrášek a na tenké plátky nakrájené okurky, necháme přejít varem a zjemníme smetanou.
Podáváme s knedlíky nebo vařenými bramborami nebo s dušenou rýží.