• 4 plátky vepřové kýty
• 100 g vepřových ledvinek
• 60 g uzeného masa
• 3 lžíce sádla
• 2 cibule
• 200 ml světlého piva
• 1 lžíce kečupu
• 2 vejce
• 0,5 l mléka
• hladká mouka
• sůl
• pepř
Očištěné ledvinky nakrájíme na plátky a lehce povaříme v mléce.
Na orestovanou cibuli přidáme ledvinky a nakrájené uzené maso.
Směs osolíme, opepříme a zalijeme vejcem.
Za stálého míchání necháme vejce srazit.
Náplň rozdělíme na plátky, stočíme je, upevníme jehlami a obalíme v mouce.
Závitky orestujeme na cibuli, podlijeme pivem, přidáme kečup a zvolna dusíme do měkka.
Podáváme například se šťouchanými bramborami a kysaným zelím.