• 2 kg hovězích líček
• 1 kg cibule
• 80 g česneku
• 800 g brambor
• 30 g feferonek
• 200 g rajčat
• 200 g zelené papriky
• 150 g sádla
• sůl
• 20 g mleté sladké papriky
• 2 g kmínu
• 1 g mletého černého pepře
• 1 g majoránky
• 200 ml černého piva
• 1 brambor na zahuštění
Cibuli nakrájíme na kostičky a na sádle opečeme do hněda.
Přidáme hovězí líčka nakrájená na kostičky, spolu ještě opečeme, přidáme sůl, česnek, kmín a mletou sladkou papriku, podlijeme horkou vodou a dusíme (během dušení podléváme horkou vodou).
Před koncem přidáme na kostičky nakrájené brambory, rajčata, zelenou papriku, pivo a jeden najemno nastrouhaný brambor.
Až je vše měkké, guláš dochutíme solí, pepřem, feferonkami a majoránkou.