• 750 g hovězí kližky
• 3 velké cibule
• 1/2 l světlého piva
• 2 lžíce sádla
• 1 - 2 krajíce staršího chleba
• sůl
• mletý pepř
• drcený kmín
• majoránka
• 3 stroužky česneku
Maso nakrájíme na kostky.
Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme maso a společně smažíme za stálého míchání do ztmavnutí masa i cibule.
Během míchání opepříme a okmínujeme.
Pak podlijeme troškou vody a asi polovinou piva.
Osolíme a pod pokličkou dusíme do změknutí masa.
Je-li třeba doplnit tekutinu, přiléváme pivo.
K měkkému masu přidáme rozdrobený nebo nastrouhaný chléb, majoránku a povaříme do zhoustnutí.
Nakonec přidáme rozmačkaný česnek, případně dosolíme.