Kuchařské recepty pro každého

Pivařská krkovička

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g vepřové krkovičky
30 g cibule
1 rajčatový protlak
sůl
pepř
2 dcl piva
hladká mouka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Maso naklepeme, osolíme a opepříme, obalíme v hladké mouce a zprudka z obou stran opečeme.
Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme na troše oleje, přidáme rajčatový protlak a povaříme.
Potom přidáme opečené maso a dusíme.
Podle potřeby podlévame vodou nebo vývarem.
Až je maso měkké, tak ho vyndáme, do šťávy přilijeme pivo a povaříme.
Podle potřeby můžeme zahustit.
Nakonec vložíme maso zpátky a ještě chvilku podusíme.
Podávame s opečenými brambory.
Pivařská krkovička
Pivařská krkovička