Kuchařské recepty pro každého

Pita

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g pšeničné celozrnné mouky
cca 150 ml vody
2 lžičky soli
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mouku dáme do mísy, přidáme sůl a s vodou vypracujeme těsto (vodu přidáváme pomalu, těsto musí být tužší, musí se však nechat válečkem rozválet na tenko).
Těsto necháme pod miskou na válu 30 minut odpočinout, pak jej rozdělíme na několik kousků, vytvarujeme koule a ty postupně rozválíme válečkem na tloušťku asi 2 mm.
Placky pečeme buď přímo na plotýnce elektrického sporáku nebo na plotně nebo na suché těžké pánvi.
Při pečení plackami pohybujeme a několikrát je přehodíme.
Jednu pitu pečeme asi 10 minut.
Pity z dobře zpracovaného těsta se při pečení nadouvají, utvoří uprostřed kapsu - dutinu.
Pita
Pita