• 140 g hrubé mouky
• 30 g másla
• 4 vejce
• 140 g cukru
• tuk na vymazání formy
• 70 dkg jablek oloupaných bez jadřinců
• 10 dkg pískového cukru
• 1 vanilkový cukr
• 4 dcl vody
• 1 vanilkový puding
Do hrnce dáme celá vejce s cukrem a šleháme je na mírném ohni tak dlouho, až směs zhoustne.
Pak odstavíme a šleháme dále, až směs vystydne.
Po částech přidáváme máslo a mouku.
Kulatou dortovou formu vymažeme máslem, směs do ní nalijeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi hodinu.
Upečený dort poznáme jednak podle zabarvení a také lehkým tlakem prstu shora do středu placky - dobře upečený dort je pružný a nepromáčkne se.
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nastrouháme na hrubém struhadle,dáme do hrnce, osladíme, zalijeme 2 dcl vody a dusíme asi 15 minut.
Ve 2 dcl vody si rozmícháme vanilkový puding, přidáme ho k jablkům a 2 až 3 minuty provaříme.
Tuto jablkovou směs s pudingem nalijeme na dort a rovnoměrně rozetřeme po celém povrchu.
Dort podáváme vychlazený a ozdobený šlehačkou.