• 120 g moučkového cukru
• 80 g hladké mouky
• 4 vejce
• 20 g škrobové moučky
• 20 g kakaa
• špetka soli
• 100 g čokoládové polevy
• na náplň: 150 g zeleného hroznového vína + 4 dcl smetany ke šlehání + 1 dcl vody + 2 lžíce moučkového cukru + 2 lžičky želatiny v prášku + 1 sáček ztužovače šlehačky
Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a postupně do něj vešleháme cukr.
Pak přidáme rozšlehané žloutky, prosátou mouku, kakao a škrob a vypracujeme těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, upečeme v předehřáté troubě při 195°C a necháme malou chvíli vychladnout.
Upečený plát pak posypeme hladkou moukou, obrátíme na čistou utěrku, sloupneme papír a plát ihned zarolujeme, dokud je horký a pružný.
Želatinu necháme nabobtnat ve vodě a pak ji za stálého míchání rozpustíme ve vodní lázni.
Smetanu vyšleháme se ztužovačem a cukrem dotuha a postupně vešleháme želatinu.
Plát těsta rozvineme, potřeme připraveným krémem, posypeme kuličkami hroznového vína a znovu zarolujeme.
Takto připravenou roládu necháme odležet v chladu.
Pak ji ozdobíme nakrájenými tyčkami z čokoládové polevy a posypeme moučkovým cukrem.