• 800 g vepřové kýty
• 200 g pikantní klobásy
• 2 větší cibule
• 4 lžíce oleje
• 1 vrchovatá lžička červené papriky
• sůl
• pepř
• 2 větší brambory
• 2 lžíce hlaké mouky na zahuštění
Cibuli nakrájejíme na drobné kostičky a osmažíme na oleji dozlatova.
Maso nakrájejíme asi třícentimetrové kostky, přidáme k cibuli a opečeme ze všech stran.
Přidáme mletou papriku, zamícháme a rychle přilijeme horkou vodu nebo vývar.
Osolíme a opepříme.
Guláš přikryjeme poklicí a necháme asi hodinku dusit na pomalém plameni.
Klobásy pokrájíme na silnější kolečka a přidáme je k téměř měkkému masu.
Oloupané brambory nakrájíme na malé kousky a přidáme je do hrnce.
Necháme vařit téměř do změknutí.
Rozmícháme mouku se studenou vodou v uzavřené sklenici a tím zahustíme guláš.
Guláš by neměl být příliš hustý.
Necháme na mírném plameni dobře provařit (cca 20 minut), dochutíme a můžeme podávat.